Herentoernooi :

Alle wedstrijden duren 20 minuten zonder rust. Het eerstgenoemde team trapt af, het andere team kiest de speelhelft. Er wordt halverwege de wedstrijd niet van speelhelft gewisseld.

De poulewinnaars en de nummers 2 van de poules 1 tot en met 8 gaan over naar de Topklasse ; de overige teams naar de 2e Divisie.

Is er in de poule een gelijke stand dan wordt er in deze volgorde een beslissing verkregen:

1. Onderling resultaat
  2. Doelsaldo (goals voor minus tegen)
  3. Meeste doelpunten voor
  4. Penalty’s door 3 verschillende spelers; is er dan nog geen beslissing verkregen dan doorgaan met telkens 1 andere speler totdat er een beslissing is gekomen.

Na de poulefase (we zijn dan in de knock-outfase aanbeland) geldt voor iedere wedstrijd die na 20 minuten een gelijke stand oplevert dat er direct na afloop penalty’s genomen worden volgens het bovengenoemde principe.

De verliezers van de halve finales nemen penalty’s voor de 3e plaats.

Bedrijven/recreatief toernooi:

De 20 teams in het bedrijven/recreatietoernooi spelen in 5 poules .

Na de poulefase spelen de nummers 1 en 2 in de poule-eindstand in de topklasse b/r  volgens een knock out-schema : eerst 5 wedstrijden van nummers 1 tegen nummers 2 , daarna een tussenronde om tot 4 teams te komen , vervolgens de halve finales .De winnaars gaan daarna naar de finale ; de verliezers van de halve finales nemen penalty’s om de 3e plaats van het toernooi. De nummers 3 en 4 spelen volgens het zelfde principe voor de bekers in de 2e divisie bedrijven/recreanten.

Vrouwen:

Ook in 2018 verwelkomen we weer vrouwenteams op ons toernooi. In verband met de beperkte ruimte spelen zij op halve speelvelden 7 x 7 (of in onderling overleg 8 x 8 ) in 2 poules . Na de poulefase spelen de nummers 1 en 2 in de poule-eindstand kruisfinales. De winnaars gaan daarna naar de finale ; de verliezers van de kruisfinales nemen penalty’s om de 3e plaats van het toernooi.

Klachten kunt u indienen bij het wedstrijdsecretariaat ; daar neemt men vervolgens een beslissing.

Wedstrijdsecretariaat : Leon Grevink , Nico Bakker.